Rólunk

A Szamos Kft. az ország legkeletib városában, Csengerben található. 1990-ben alakultunk és folyamatosan fejlődtünk. Dolgozói létszámunk mára meghaladja a 400 főt, a térség legnagyobb foglalkoztatója vagyunk. Gyártásunk bérmunkából és saját márkás gyerekcipőink gyártásából áll. Bérmunka keretében többségében német vállalatoknak dolgoz(t)unk a megalakulástól kezdve, mint pl a Josef Seibel G.m.b.H. , Lugina G.M.B.h,... A Kft. éves termelése 600 000 pár cipő.

Szamos kölyök cipő

A Szamos Kft. 2007-ben kezdte el saját tervezésű és fejlesztésű magyar márka bevezetését és értékesítését „Szamos Kölyök” néven. Széles választékot biztosítunk 17-től a 40-es méretig. Elsősorban a természetes anyagok használatával, és a magas minőségi követelmények teljesítésével igyekszünk a gyermekek számára egészséges lábbelit biztosítani.  A gyerekcipők a legjobb anyagokból, valódi bőrből, szigorú minőségi előírásoknak megfelelően és magas színvonalú technológiával készülnek.

2008-ban a klasszikus formatalpas cipő mellett egy olyan lábbeli gyártását is elindítottuk, amely jobban hozzájárul az egészséges gyermekláb fejlődéséhez, illetve a gyermekláb egészségének megőrzéséhez. Ez az ún. supinált, vagy kifelé döntött (természetes labilitást okozva tornáztatja a talpizmokat) eljárással készült cipő. Jelenleg a Szamos Kft. gyermekcipő gyártásának jelentős részét képezik a supinált kialakítású termékek.

Supinált termékcsaládunk 2015-ben elnyerte a nívós Magyar Termék Nagydíjat, mely megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. Büszkeséggel tölt el minket a díj elnyerése, hisz ez is egy visszaigazolás termékeink magas minőségi színvonaláról és törekvésünk sikerességéről, hogy egészséges lábbelit biztosítsunk a fejlődő gyereklábaknak.


2018-ban 3 kategóriában is MagyarBrands elismerést nyert a Szamos Kft.        

Supinált termékcsaládunk 2018-ban Érték és Minőség Nagydíj kitüntető elismerésben részesült.

A gyermekcipők 100%-ban valódi bőrből készülnek. Széles termékpalettával rendelkezünk: papucs, szandál, szandálcipő, felvezetőpántos cipő, balerina, félcipő, Tex-es vízálló bakancs, bőrbéléses bakancs, csizma. A fiú és lány formatalpas cipőket 19-es mérettől egészen a 40-es méretig, míg a supinált cipőket 19-es mérettől 35-ös méretig gyártunk. A színvilág, díszítettség, kiegészítők tekintetében igazodunk a különböző korosztályok igényeihez. Számos modellt orrvédővel láttunk el, mely ellenállóbbá teszi a lábbelit a külső hatásokkal szemben.


A cipőiparra jellemzően két szezont különböztetünk meg: tavasz-nyár (gyártása szeptembertől - február végéig), ősz - tél (gyártása márciustól- augusztus végéig történik).


A Szamos Kft. a gyerekcipő értékesítést kizárólag kiskereskedelmi rendszerben végzi. Egyéni vásárlók a gyerekcipőt a megrendelő és megvásárló kiskereskedelmi partnertől tudják a beszerezni